zondag 24 april 2016

Tante Fee's Naai-verjaardag: pinned it & made it (met links naar gratis patroontjes!)

In het kader van mijn derde naai-verjaardag kan natuurlijk Pinterest niet ontbreken. Veel uitleg is daarbij niet nodig, denk ik :-). Populair en verslavend bij naaisters, bloggers en bloggende naaisters, te merken aan het enthousiasme rond het 'pin it en make it' project van Liesellove.
Omdat ik Liesellove's idee om effectief ook iets te doen met al die pins echt tof vind (maar er nog niet toe kwam écht deel te nemen aan haar project :-)), bekeek ik eens welke plannen er hier ten huize intussen eigenlijk al gerealiseerd werden. Ter gelegenheid van mijn naai-verjaardag ruimde ik dus een aantal van mijn Pinterest-borden op. 'Naaien' en 'Naaitips' werden grondig onder handen genomen: dubbele pins verwijderde ik en de naaitips werden verplaatst naar het juiste bord. Zo kwam ik uiteindelijk op het bord met naai-inspiratie uit op een goeie 200 pins. Met een zestiental afgewerkte projectjes kan ik mezelf toch 'flink gewerkt (maar kan nog beter)' op mijn rapport geven :-). Wil je zelf deze projectjes ook eens proberen, klik dan zeker door naar de pins/links hieronder.

Enkele van de 16 toonde ik al eerder:


De volgende pins maakte ik als kadootje voor anderen. De olifant en de Sweet Simple Dress bij de geboortes van allerschattigste boelekes :-). Allebei heerlijk om te maken, trouwens!
De poppenspulletjes, geïnspireerd door deze pin, werden een kadootje voor de verjaardag van Dochterlief (helaas werden ze niet in de meest ideale omstandigheden gefotografeerd, hihi). 
Een babybedje, dat niet meer werd gebruikt, kreeg een nieuwe bestemming als 'leeshoek' met zelfgemaakte matrashoes (dankzij deze inspiratie). Bijkomende optie: de leeshoek kan desgewenst ook kleurboek worden!
En ook de boxomranding voor Babylief werd gebaseerd op een pin. Ik zou nog een stevigere versteviging aanraden, maar verder super simpel om te maken.
Met een baby in huis kan natuurlijk de gekende Kiind-jumpsuit niet ontbreken. Oorspronkelijk leerde ik 'm via Pinterest kennen, dus hoort ie ook thuis in dit overzichtje.
Ten slotte werden er ook nog babyleggings van Emma en Mona gemaakt, haarbandjes en een autotasje, maar daar maakte ik geen foto's van. Intussen zijn er nog een aantal pins work-in-progress ook, maar daarover later ongetwijfeld meer :-)

Ziezo, dat was mijn Pin-overzichtje. En dan ga ik nu nog wat pinnen ;-)

9 opmerkingen:

  1. Ma wauw!! Zoveel moois in 1 post!! Heel erg tof allemaal!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. waaauw zeg, dat vind ik indrukwekkend!! zoveel schone en toffe dingen! daarmee zou je perfect kunnen meedoen aan de pin it make it hoor, 't gaat om het idee erachter, toch? :-) alleszins knap allemaal!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke naaisels! En ik heb die toffe olifant meteen ook gepind, merci voor de inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan! Je kan in de oren van de olifant ook plastiek steken om er zo'n kraak-frutsel-oren van te maken. Benieuwd naar jouw versie :-)

      Verwijderen
  4. Zo'n toffe dingen allemaal! Zeker dat poppensetje voor de dochter. Ik heb net een kapot washandje verkleind tot poppenwashandje, maar zo'n setje zou onze meid ook geweldig vinden! Ik zou er eens aan moeten beginnen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Voor dit setje gebruikte ik vooral ook versleten waskussenhoesovertrekken (wat een woord :-)), waar ze als baby zelf op heeft gelegen,dat vond ze helemaal geweldig! Stuk voor stuk niet moeilijk en kleine snel-klaar-projectjes, veel plezier!

      Verwijderen
    2. Ooo wat is het nog vroeg :-). Zelfs deftig reageren, lukt precies niet, haha. Die waskussenhoesovertrekken klonken dus zo raar omdat het of hoes of overtrek moet zijn natuurlijk! En bedankt voor de tip over het washandje!

      Verwijderen