woensdag 12 juli 2017

Contentement #8

Dat er de afgelopen weken toch weer wel wat geluksmomentjes te beleven vielen ... en er achteraf nog eens naar terug kijken blijft energie geven. Graag laat ik u bij deze ook weer meegenieten ...

De kinderen die de grote vakantie inzetten met luidkeels meezingen met de cd met sinterklaasliedjes. (Eerlijk? Na een halve minuut was ik het eigenlijk al beu, hoor, maar het begon goed 😉)

Een uitnodiging krijgen voor een jobinterview, binnen het half uur nadat ik mijn kandidatuur heb verstuurd. Zo'n opkikker voor het zelfvertrouwen! En vervolgens nog een gezellige babbel hebben ook, in plaats van een stijf sollicitatiegesprek. Jeej!

Plannen maken met de kids om te kamperen op Camping du Jardin (nvdr: thuis in de tuin dus 😊). En die plannen uiteindelijk ook effectief uitvoeren.
Tot de vaststelling komen dat ik niet meer noodzakelijk op vakantie moet gaan om van een sterrenhemel te genieten. Door de rustigere ligging van ons nieuwe huis, kan dat gewoon thuis.

Superleuke reacties krijgen op naaisels en blogposts. Merci, y'all 😉

De bloemekes in den hof.
Een prijs winnen! Nog eens enorm bedankt, Ann van Lieveke-en-zus, om mijn voorstel te kiezen! Ik ben er nog steeds een beetje ondersteboven van 😊

Manlief die mij niet tÊ hard uitlacht nadat ik bij het achteruit parkeren een bluts in de auto heb gereden. Echt! Lomp geboren, ben ik (denk ik soms).

Een eekhoorn in de tuin die langs ons raam komt binnen piepen en ons daarmee het gevoel geeft een bezienswaardigheid in de zoo te zijn.

Terug tijd kunnen maken om boeken te lezen.

In de tuin samen dansen in de regen op het einde van een warme, zwoele dag.

Onze jongste, die zwaar onder de indruk is van een eerste kennismaking met TikTak. En daarbij vaststellen dat de bijhorende muziekjes een geweldig rustgevend effect hebben. Ook (of vooral?) op mij, ja ... o, nostalgie!
Bij een etentje in de plaatselijke pizzeria door een wildvreemde de volgende woorden toegefluisterd ktijgen: "Jullie zijn heel rijk samen, met z'n vijfjes. En dan heb ik het niet over geld." En beseffen dat de man gelijk heeft 💕

En bij jou? Wie of wat geeft of gaf jou een gevoel van contentement? Laat het gerust hieronder weten. Gedeeld geluk is dubbel geluk, naar het schijnt 😉

4 opmerkingen:

 1. Zo een fijne blogpost!
  Een picknick plekje zoeken, er eentje vinden met ook nog eens een speeltuintje erbij, de jongste die neuriet tijdens het eten (hij geniet) en met z'n vieren op een speeltuig terecht komen en samen lachen.
  De eenvoudigste zijn de beste.
  En hier ook uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek 😊.
  Fijne vakantie, met veeel fijne momenten nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooo, klinkt ook heerlijk! Enne, hopelijk loopt je sollicitatie vlotjes verder, succes!

   Verwijderen
 2. Zo'n overzichtje is - en blijft - heel leuk. Ik sluit me aan bij jouw 'Tot de vaststelling komen dat ik niet meer noodzakelijk op vakantie moet gaan om van een sterrenhemel te genieten'. En proficiat met jullie nieuwe huis alvast! Hoop dat je er nog hÊÊl lang van kan genieten ;-). Ook nog veel succes met je sollicitaties (binnenkort ben ik ook weer aan de beurt). Mijn contentement-jes sprokkel ik elke maand samen in 'moOImenten', hierbij de link alvast (en dank je dat we dat hier mogen delen): https://regenboogbui.wordpress.com/2017/08/02/mooimenten-juli-2017/

  BeantwoordenVerwijderen