zaterdag 3 februari 2018

Contentement #10: januari

Omdat mijn geheugen mij de laatste tijd op de meest onmogelijke momenten verschrikkelijk in de steek laat, heb ik me voorgenomen om de kleine plezante dingetjes dagelijks in mijn agenda op te schrijven. Die kleine plezante dingetjes, die je later nog altijd blijven opfleuren en daarom zo belangrijk zijn om toch te kunnen onthouden (zelfs ondanks een gatenkaas van een brein).
En op die manier gaat het me misschien ook wel lukken om hier maandelijks een update te geven, in plaats van zo eens af en toe.

Januari begon trouwens al fantastisch met Zoonlief die op de avond van 1 januari vol overtuiging de dag uitriep tot 'al de allerleukste dag van het jaar'.

Er werd op weekendochtenden ook lekker veel geknuffeld, met z'n allen in bed. Hoewel het toch echt krap begint te worden, zo met vijven. Die kinders beginnen plaats in te nemen, zeg, niet normaal! Misschien moeten we maar eens beginnen sparen voor een bed zoals dit.

Onze jongste groeit en ontwikkelt gelijk zot! Zo loopt ze in de supermarkt vol zelfvertrouwen in haar uppie naar de charcuterietoog om een vleesje te gaan bestellen. Om het dan nog gewoon te krijgen ook! Het kind is nog geen tweeënhalf hè! Ongelofelijk!
Nadoen van grote broer en grote zus blijft ook een favoriete bezigheid. Een hele periode riep ze dan ook luidkeels en met een gezichtje vol overtuiging 'Leuk hè!' bij zo ongeveer alles wat ze deed (zelfs bij de onleuke dingen). Jammer genoeg worden ook de scheldwoorden en het gevloek overgenomen. (Denk nu niet dat wij hier altijd als een stelletje ongemanierde hufters tegen elkaar lopen brullen hè 😉)
Het allerschattigste deze maand was anders wel dat ze 's nachts, waarschijnlijk in haar droom, gewoon luidop begon te lachen. Leuk om daar eens van wakker te worden in plaats van van nachtelijk gehuil 😊

Ook de natuur deed ons wat genieten. Na een hele tijd kwamen we meneer de eekhoorn nog eens tegen in de tuin. En de krokusjes en winterklokjes komen al piepen!

Dochterlief (onze oudste dus) kreeg na de kerstvakantie van verschillende juffen de feedback dat ze met het lezen een hele sprong vooruit had gemaakt ... Uiteraard glunderde Moederlief eens zo hard mee 😍

Zoonlief meldde - in aanloop naar een kappersbezoekje - dat hij een kapsel wilde zoals Kevin De Bruyne. Op mijn vraag hoe dat dat er dan uitziet, antwoordde hij "Ja, dat weet ik niet, hoor!".
Ha! Hahaha!

Verder werd er met de kids al volop gefantaseerd over de outfits die ze met carnaval aan willen doen en knutselen we er op los.

En er werd uiteraard volop getoost op het nieuwe jaar. Heerlijk om de kinderen te zien genieten van de aandacht en dikke knuffels van hun meters en peters. En om lekker op 't gemak met iedereen nog eens wat te kunnen bijpraten.

Hopelijk worden de contentementjes lekker verdergezet in 2018. En hopelijk kunnen ze dan ook met een mooie foto hier opgefleurd worden. Op de laatste dag van januari crashte namelijk onze computer, waarop mijn laatste foto's staan opgeslagen. Tot op vandaag is hij nog niet gered. Dus deel ik mijn contentement maar beeldloos. Het zou maar raar zijn om pas eind februari de plezante momenten van januari te publiceren hè 😉

4 opmerkingen:

 1. Oh, boe voor de kapotte computer! Maar wel hoera voor de kleine gelukjes, da's echt fijn om bij stil te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die kleine gelukjes zijn soms echt genieten! De computer is een ander verhaal, die zwier ik 1 dezer buiten, denk ik ;-)

   Verwijderen
 2. Vele gelukjes lees ik hier en oh wow, dat bed. Ondermeer hiervoor kom ik hier graag lezen, voor die kleine vanzelfsprekende dingen die een mens gelukkig maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik ooit de lotto win, koop ik onmiddellijk zo'n bed :-) Leuk om te weten dat je hier graag komt lezen ook :-)

   Verwijderen