vrijdag 15 januari 2016

Heen en weer in stijl

Ons allerliefste, kleine Babyliefje gaat wennen in de crèche... 
Onze derde spruit, dus de derde keer dat grote loslaatmoment. Maar ik leer het maar niet. Het is telkens opnieuw zo emotioneel om die kleine pruts, waarmee je maandenlang een twee-eenheid vormde, bij 'vreemden' achter te laten. Zelfs in de crèche, waar ook grote zus en grote broer op een fijne manier zijn groot gegroeid, voelt het heel onwennig.

En wat doe je als mama tijdens die eerste uurtjes dat je kleine meid gaat wennen? 
Als een gek beginnen poetsen om je gedachten te verzetten? Die optie heb ik zelfs niet overwogen :-)
Zwelgen in zelfmedelijden? Die optie had ik bijna genomen :-). 
Zorgen dat een saai schriftje een leuk heen-en-weer-boekje wordt? Check!

Op het www ging ik op zoek naar een mooi en gemakkelijk zelf te maken boekje. 
Hier vond ik een supertoffe versie. Maar helaas had ik niet genoeg tijd (en eerlijk gezegd ook niet veel zin ;-)) om aan het boekbinden te gaan. En aangezien er in onze crèche per week een overzichtje in de boekjes wordt gekleefd, vond ik het ook jammer om de mooie lay-out van Griets boekje daarvoor te gebruiken.
Maar het bracht me wel op het idee van een stoffen hoesje. Een handleiding daarvoor vond ik in het 'Mama Baby Naai Boek', dat ik een tijd geleden uit de bib leende.
Er staan veel toffe projectjes in om zelf te naaien, mooie decoraties of handige hebbedingetjes. De handleiding werd niet helemaal tot in de puntjes gevolgd, maar dat bracht gelukkig toch ook het beoogde resultaat met zich mee :-)

En zo werd een Atoma-schrift, in combinatie met een paar lapjes stof, een touwtje en een knoop uit grootmoeders kastje, omgetoverd tot een kleurrijk heen-en-weer-schriftje.

De foto's zijn net iets te donker, maar dat durf ik op de slechte weersomstandigheden steken :-)
En de lapjes stof had ik misschien beter even gestreken vooraleer te fotograferen :-)

Om ook het algemene info-blaadje over Babylief een beetje op te fleuren, leefde ik me nog even uit met de alfabet-stempels van Hema.
En toen was het tijd om mijn kleine meid te gaan ophalen en lekker helemaal plat te knuffelen.

De volgende keer kan ze in stijl heen en weer. En voor die volgende wen-momentjes staan er nog een knuffeldoekje en een ritstasje voor noodmedicatie op de naai-agenda. Kwestie van er voor de mama een ver-wen-momentje van te maken :-)

3 opmerkingen:

 1. oooooh, heeeeeeel erg herkenbaar!! gewoon simpelweg niet leuk, als er een einde komt aan die periode!! en zo grappig, maar ik deed exact hetzelfde!! ook een heen-en-weer-schriftje gemaakt, maar een beetje anders dan wel. Was een echte hit, alle verzorgsters kenden haar schriftje :-) veel succes nog bij de andere wenmomenten en vooral ook bij de start van de eerste echte werkdag...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, great minds think alike ;-) Bedankt voor de steun :-)

   Verwijderen
 2. heel erg mooi gemaakt en een heel erg dikke knuffel zenne!

  BeantwoordenVerwijderen