donderdag 2 juni 2016

Contentement #3: Zogezegd

Is het niet nog eens tijd voor wat Contentement?

Hier en daar liet ik u al eens mee genieten van de dingen waar ik vrolijk van kan worden. Uitspraken van Dochterlief en Zoonlief komen daar heel zeker ook vaak voor in aanmerking. Die kinderlogica! Die levensbelangrijke vraagstukken! Die versprekingen, die toch vol overtuiging uit die mondjes komen gerold! Zo grappig, zo schattig, zo fascinerend!

Hieronder geef ik dus graag een bloemlezing. Een 'best of' van de afgelopen tijd.
Veel leesplezier! Hopelijk kan ik iemand zo besmetten met wat contentement :-)

Ik ga bij de kapper zaterdag een voetbalkapstok vragen! (Of was het kapsel?)

Amai, die brandweer heeft een grote mega-Toby! (Of was het megafoon?)

Kindjes die zonder te kijken de straat oversteken, zijn echt zo dom als een meeuw...

Kom, kinders, we gaan opruimen.
Waarom? Komt de poetsvrouw morgen?

Als een kaka nog in de buik zit, is die dan ook al bruin? (Iemand een antwoord hierop? Anyone?)

Een merel? Dat is een zwarte duif met een oranje snavel ...

Kijk, een wei vol paarden. En er staan ook veel paardenbloemen.
(Stilte, waarin hard wordt nagedacht door Zoonlief)
En hoe doen die paarden dat, papa? Paardenbloemen maken?

Zullen we ons huisje versieren met slingers en ballonnen? Misschien dat de mensen het dan grager willen kopen en dan kunnen wij verhuizen naar een huisje met een tuin. (Dochterlief barst van het commercieel talent)

Als papa stout is, dan moet hij naar het gevang. En als hij dan niet naar het gevang wil, tsja, dan heeft 'ie dikke pech!

Ga jij in je onderhemdje werken, mama?

Na een streng mamaverhaal over de onbeleefdheid van het zeggen van 'kak', vertelt Zoonlief enkele dagen later heel uitbundig over de begroeiing in de woestijn "Het staat daar vol met ... euh ... kakaplanten" (Brave jongen!)

Papa heeft vandaag een hele dag, wij hebben een halve dag en jij hebt geen dag vandaag, he, mama (een dagje verlof op woensdag stelt echt niks voor, hihi)

Als ik later groot ben, dan eet ik alleen spaghetti. Zonder saus. Of met saus, maar dan zonder die vieze groentjes. En dan koop ik alleen bananen. En choco. En een rode Porsche voor mijn grote zus. En een zwarte Jaguar voor mij. (Strak plan!)

4 opmerkingen:

  1. Je opzet is geslaagd, ik ben helemaal content na het lezen :)
    Volgens een lang relaas op gastro-maatjes.nl komt de bruine kleur van de gal die er nog in zit, anders zou het wit zijn (en zo heb ik dankzij jou vandaag weer iets bijgeleerd). Gal komt erbij in de maag, maar je maaginhoud is niet bruin, dus ik vermoed dat het onderweg steeds bruiner wordt naarmate de voedingsstoffen uit het eten gehaald worden. Kaka, stukken interessanter als onderwerp sinds er kindjes zijn ;)

    BeantwoordenVerwijderen