maandag 2 november 2015

30 dagen uitgedaagd

Het is niet omdat we met Het Gezin een poging doen om zoveel mogelijk van elke dag een sprookje te maken, dat we blind zijn voor de realiteit van de grote (soms/vaak boze) wolf, euh, buitenwereld. We proberen meer en meer bewust met bepaalde zaken bezig te zijn. Vandaar ook onze keuze om eens deel te nemen aan een uitdaging op www.30dagen.be.

Een tijdje geleden las ik in het krantje van de Gezinsbond over één van de uitdagingen voor november: 30 dagen voedselwinst. Per jaar kiepert een Vlaming gemiddeld tussen 18 en 26 kg eetbaar voedsel de vuilbak in. Onvoorstelbaar! Choquerend zelfs! Ik was er écht even niet goed van. Die verspilling moet toch op een simpele manier teruggedrongen kunnen worden?!

Na kort overleg met de Echtgenoot, besloten we ons in te schrijven. Gisteren gingen we officieel van start. Sinds de inschrijving probeerden we al een beetje beter op te letten bij het omgaan met onze restjes en overschotten. Benieuwd wat we de komende maand nog allemaal zullen bijleren (je krijgt namelijk allerhande tips via de website) en of we ons aandeel in die gigantische voedselverspilling omlaag zullen krijgen ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten