vrijdag 11 maart 2016

De omgekeerde, gerecykleerde Grace-jurk

Griet maakte ons er afgelopen week al op attent: jeans is tegenwoordig overal. 

Van de laatste grote opruimactie hier in huis, had ik 'toevallig' nog een paar versleten of te kleine jeansbroeken liggen die smeekten om een project. Maar welk project? Na het maken van het Gracejurkje, was ik al wat aan het denken gegaan. Ik kondigde toen aan dat ik misschien nog iets in petto had. En ik moet zeggen: ik geloof dat het gelukt is ...

Geheimzinnig hè ;-)

Laat me vertellen wat er allemaal gebeurde:

Grace leek me ook wel tof om achterstevoren te maken. Met de sluiting vooraan dus. Ik ging aan het denken en knippen en plakken met het patroon. Naailes of een opleiding patroontekenen heb ik nooit gevolgd, dus je kan je misschien al voorstellen hoe een geklungel het eerst was :-). Maar uiteindelijk bleek het vrij logisch om de knopenstrook van het achterpand af te knippen en deze aan het voorpand aan te plakken. Achterpand tegen de stofvouw, voorpand twee keer knippen, en gaan met die banaan!

Omdat ik toch wat twijfelde of het echt wel helemaal klopte, wilde ik eerst een testversie maken in een stofje waar ik geen spijt van zou hebben in geval het een compleet fiasco werd. En hier komen dus die versleten jeansbroeken op de proppen :-) Eén broek van de Echtgenoot bleek voldoende om een jurkje voor Babylief uit te krijgen (maat 74). Als dat geen vaderliefde is :-)

Voor deze versie gebruikte ik geen voering, zoals in het originele patroon. De hals en de armsgaten werkte ik af met een vrolijke rood-met-witte-stipjes biais. Daarvoor keek ik nog eens naar deze handleiding
Voor het rokgedeelte knipte ik vier stukken van 20 cm breed en 25 cm hoog. Die werden met de lange kanten aan elkaar gestikt. Omdat de broek op was, knipte ik maar vier stukken. Daardoor werd het rokgedeelte minder breed dan in het originele patroon en kwamen er dus ook minder rimpeltjes in te zitten. Maar voor deze jeans-versie leek me dat helemaal niet erg :-).

Ik zei het al en ik blijf het herhalen: Grace is een allerheerlijkst patroon om te maken voor allerheerlijkste babietjes, zowel 'vooruit' als achterstevoren :-)

2 opmerkingen: