donderdag 17 december 2015

Tante Fee tovert een taart

Voor wie mij een beetje kent, is het geen geheim dat ik absoluut geen keukenprinses ben. Het zegt genoeg, denk ik, dat de Echtgenoot na een drukke werkdag vaak liever zelf kookt, dan de bereiding van de dagelijkse kost aan mij over te laten.

Op zich doe ik het wel graag, in een potje staan roeren. En af en toe lukt er toch ook wel eens iets. Gelukkig :-). Hetzelfde geldt voor bakken. Zelfgemaakte taarten, cakes, koekjes, ... Het lijkt me heerlijk om dat te kunnen fabriceren. Ooit bakte ik een cake, die zo hard was, dat je er gemakkelijk de jarige mee knock out had kunnen slaan :-). Dus over het algemeen ben ik eerder wat terughoudend als het over kokkerellerij gaat. U begrijpt dat wel ...

Maar afgelopen week kwam daar verandering in. Tante Fee toverde een taart! Echt waar! En wat voor één!

Het recept had ik al een hele tijd geleden gepind. Want ook al ben ik geen groot talent in de keuken, ik hou van lekker eten. Maar dat wist u al. Op Pinterest heb ik dus een aantal eten-gerelateerde borden (Keuken, BBQ, en Taart). Meestal ga ik gewoon op verrukkelijk uitziende foto's af en komt het er niet van het recept ook daadwerkelijk uit te proberen. Maar voor deze bokkenpootjestaart kon ik me plots niet meer inhouden :-).

Het recept is eigenlijk best gemakkelijk. De Nederlandse schrijfster maakte zich zorgen of Belgen wel bokkenpootjes kennen. Tuurlijk :-). Het heeft me iets meer moeite gekost om uit te vinden dat de 'kloppudding' uit het Nederlandse recept in België Saroma met vanillesmaak is, en dat Klopklop en Klopfix twee verschillende dingen zijn (hoewel dat laatste wél heel duidelijk vermeld staat bij de tips onderaan het recept :-)). Klopfix lijkt minder gemakkelijk te verkrijgen dan Klopklop. Na toch even zoeken in verschillende supermarkten, vond ik het bij Albert Heijn.


Het uiteindelijke resultaat mag er best zijn, al zeg ik het zelf. Het lijkt zelfs redelijk goed op het origineel :-). En volgens mij was het nog best te eten ook, gezien de hele taart binnen het uur verorberd was op het verjaardagsfeest van Zoonlief.

Moest u ook deze taart willen uitproberen, vergeet niet dat ik altijd kandidaat ben op te komen proeven!

2 opmerkingen:

  1. Haha, wat een grappig verhaal :-) beetje herkenbaar ook, maar ik durf mezelf wijsmaken dat het nu ook weer niet zo erg is. En ik durf te denken dat hetzelfde geldt voor jou ;-) het ziet er idd heel lekker uit, misschien moet ik het ook eens pinnen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. :) ziet er inderdaad lekker uit! En ik weet alvast met zekerheid dat uw lunchkes heel erg lekker zijn!

    BeantwoordenVerwijderen