maandag 3 juli 2017

Let's Stick Together: eindelijk zomer, eindelijk een Janneke

Let's Stick Together...
De tweede ronde miste ik wegens communie- en allerhande andere feesten. Niet erg, want dat kan allemaal bij deze uitdaging, eens een keertje overslaan. Heerlijk, no stress!
Maar het kriebelde langs alle kanten om terug mee te doen! Het is zo tof en inspirerend om te zien wat zo veel verschillende naaisters maken, vertrekkende van dezelfde criteria. En uiteraard ook om er zelf over te fantaseren en aan de slag te gaan!

Voor deze ronde werd gekozen voor een thema in plaats van drie criteria: ZON, ZEE en STRAND! Als dat niet past bij de tijd van het jaar!

Natuurlijk dacht ik direct aan badpakken en ander zwemgerief, ah ja! De kwestie is alleen ... als ik iets naai, wil ik ook dat het gedragen wordt. En deze zomer doen we van staycation (de zon-zee-strand vakantie hebben we al gehad bij de eerste ronde van Let's Stick Together ๐Ÿ˜Š). En die kindertjes van ons zijn zo verwend dat ze elk al verschillende stuks zwemgerief hebben. Ik wou het dus over een andere boeg gooien. En toch mezelf ook een beetje uitdagen. En zo kwam ik bij Janneke ...

Janneke, een gratis patroon van Sisko by Mieke. Een patroon dat al van in mijn eerste Pinterest-dagen gepind staat. Een patroon dat dringend eens gemaakt moest worden, omdat het 'maar' tot 24 maanden gaat en onze jongste die leeftijd met zeer rasse schreden nadert ... Een patroon ook, dat ik altijd wat spannend vond om aan te beginnen. Stolpplooien, paspel laten doorlopen langs een blinde rits ... oeioei!

Maar goed ... Met een couponneke van bij De Stoffenkoning vloog (๐Ÿ˜Š) ik erin. En toen hing er eindelijk een Janneke vol vrolijke vogels aan de wasdraad! Een ideaal luchtig jurkje voor zomerse, zonnige dagen.

De fotohandleiding van Mieke is echt super. En de opmerking over de maatvoering klopt! Ik twijfelde heel lang over de maat. De borstomtrek van ons jongste vogeltje gaf maat 12-18 maanden aan, terwijl ze al op 22 maanden arriveert morgen. Ik koos uiteindelijk toch voor de kleinere maat en verlengde een ietsiepietsie. En de pasvorm is perfect!
De stolpplooien bleken een makkie. Grappig eigenlijk, hoe iets in je hoofd soms veel ingewikkelder lijkt dan het in het echte leven werkelijk is ๐Ÿ˜Š
En ook het laten doorlopen van de paspel langs de rits viel best mee. Nu nog leren de print van de stof te laten doorlopen ๐Ÿ˜Š Als er iemand goeie tips heeft, let me know!
Om het geheel helemaal af te maken, gebruikte ik het restje stof nog voor een pamperbroekje (gratis patroon van Prudent Baby). Die kleine peuter van ons doet namelijk niet liever dan aan iedereen haar 'puttebuikje' laten zien. Met een bijpassend broekje onder haar jurkje kan ze dat op z'n minst in stijl doen ๐Ÿ˜Š
En als het nog terug echt hรฉรฉl zomers warm wordt, of er komt toch nog hier of daar een strandbezoekje van deze zomer, dan heeft ze nog een extra 'zwem' broekje ook. Volgens mij kunnen zo de criteria van deze Let's Stick Together-ronde afgevinkt worden, hoera!

46 opmerkingen:

 1. Wat een leuk zomers jurkje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk jurkje, het broekje maakt het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schattig! En dat broekje dat komt piepen, zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk blijft die schattigheid nog eventjes, ze wordt veel te snel groot ☺

   Verwijderen
 4. heel mooi, en dat pamperbroekje erbij maakt het echt af!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk setje! Bedankt voor de tip, ga ik deze zomer zeker maken voor dochtertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet ze er lief uit. Het vogelmotiefje is erg leuk. De piping geeft het jurkje net iets extra's en dan het bijpassend broekje: Enig!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de fijne complimentjes! En lief is ze inderdaad ☺

   Verwijderen
 7. Ontzettend schattig! En goed dat je uzelf wat uitdaagt! �� Zo leer je veel! Het broekje erbij maakt het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is echt zo, van dat bijleren. Plezant hรจ ☺ En bedankt voor de complimentjes!

   Verwijderen
 8. Oh het stofje van het kleedje. Zo mooi, en het broekje is zo lief en schattig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het zou verboden moeten zijn dat kindjes zo snel groeien, zodat wij tijd hebben om elk leuk patroon te maken. bij mij ligt hij geprint klaar, maar ik vrees dat ik er niet meer toe zal komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, echt hรจ! Nu valt het Janneke best ruim, heb ik de indruk. Borstomtrek meten en eventueel beetje verlengen, en zo hoop ik nog ruim een half jaar te hebben voor een tweede exemplaar ☺ Ben benieuwd naar jouw versie!

   Verwijderen
 10. O het staat haar prachtig en dan dat pamperbroekje eronder zo cute. Dat de zon maar snel terug schijnt he.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Gelukkig staat het met een korte legging eronder en een vestje erop ook nog heel goed, dus zelfs met wat minder zon zullen we ervan kunnen genieten ☺

   Verwijderen
 11. Oh, wat een schattig jurkje!
  En dat pamperbroekje, zo cute :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Da's een leuk idee, zo'n bijpassend broekje! Hou ik in mijn achterhoofd voor als ik dit ooit nog eens kado geef ;-)! X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel leuk geworden! En dat broekje erbij is inderdaad heel handig, ik zie als kleuterjuf heel vaak onderbroeken bij mooi weer. Zo'n bijpassend broekje is veel leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, dank je wel! Hier is het alternatief momenteel nog uitzicht op een pamper, dus is het broekje vooral camouflage ☺

   Verwijderen
 14. Haha, zo tof! En dat is zo waar: soms lijken dingen zoveel ingewikkelder dan het is! Jouw Janneke is heel zomers, en met dat broekje erbij nog meer! En van die doorlopende prints zou ik me niet teveel aantrekken, het valt amper op met al die vrolijke kleurtjes! Maar ik snap het wel hoor, ik daag mezelf er -af en toe!! meestal ben ik te lui of te gierig op mijn stof ;-) - ook wel eens op uit en vind dat soms zo schoon als ik dat bij een ander zie :-) In elk geval een fijne stay-cation zomer gewenst!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Dat van zuinig zijn op de stof herken ik heel goed ☺

   Verwijderen
 15. oh en by the way: proficiat met je winst bij Lieveke en Zus! Toffe naam heb je bedacht zeg! En toch ook iets om trots op te zijn, dat je de naam van een nieuw patroontje hebt bedacht! Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En nog eens bedankt ☺ Ben er ook blij mee, zit nog altijd een beetje te blinken ๐Ÿ˜‰

   Verwijderen
 16. Mooi gedaan!
  Tips voor doorlopende prints: Knip eerste jet klinkse rugpand. Zet een aantal van de tekeningen van het linkse rugdeel over op je patroonpapier ter hoogte van de middennaad (waar de rits doorheen loopt), en dan duidelijk de lijn waar de rits komt tekenen. Dan draai je het papier om voor het rechtse rugdeel en dan zoek je op je stof tot alles mooi overlapt. Je moet wel semi-transparant papier of plastic gebruiken ;-) n Succes !!!

  BeantwoordenVerwijderen