vrijdag 7 juli 2017

Tante Fee tipt: boeken die je zomervakantie helemaal af maken

Vakantie! 
Voor mij heeft dat altijd gelijk gestaan met tijd om te lezen. 
Op één of andere manier ben ik er de afgelopen tijd in geslaagd om wat leestijd te creëren. Halleluja! Een boek per maand lezen was trouwens een goed voornemen van mezelf voor 2017. 
En weettewa? Op dit eigenste moment zit ik gewoon 'boenk' op schema!

Voornamelijk omdat ik wel een beetje tijd 'op overschot' heb gehad de laatste tijd. Maar ook, en vooral, omdat ik door enkele boeken zodanig gebeten was dat ik ze wel móest uitlezen binnen de 48 uur. Voor de lezers onder u wil ik deze toppers dan ook graag delen. Vakantiegevoel gegarandeerd!

1. Dat kleine geluk van Fleur van Groningen
Werd me aangeraden door een tante (merci, tanteke!).
Ideaal om er terug wat in te komen na een leespauze. 
Een verzameling korte verhalen (ooit gepubliceerd als columns) die samen een mooi geheel vormen. Over het leven, vriendschap, de liefde, echt contact met echte mensen, kortom, over de belangrijke dingen in het leven. Op een eerlijke, wondermooie manier beschreven. En doordat de verhalen niet langer zijn dan drie bladzijden, kan je heel veel tussendoor lezen zonder de draad te verliezen. Terwijl je op de trein wacht, bijvoorbeeld. Of bij het wachten tot het zwembadje is volgelopen. Of terwijl de kinderen de tafel dekken. 😊

2. Grote kleine leugens van Liane Moriarty
Nam ik mee uit de plaatselijke bib na het lezen van deze blogpost.
Tsja, hoe moet ik het zeggen. Eerst dacht ik dat het een heerlijk hersenloos verhaaltje zou worden over schoolpoortmoeders. Maar het bleek een spannend, meeslepend avontuur te worden met personages die elk op hun manier heel erg aanspreken. Die had ik niet zien komen! Ik kon het boek nauwelijks wegleggen. Ik liet er mijn nachtrust (gedeeltelijk) voor en las waar en wanneer ik maar kon. 'Het geheim van mijn man' van dezelfde auteur ligt intussen op mijn nachtkastje te lonken ...

3. Aards Paradijs van Seppe Van Groeningen
Eveneens aangeraden door mijn tante.
De levensgeschiedenis van kleine Jules (of was het John?), die opgroeit in het Aards Paradijs, de commune-boerderij van zijn hippie-ouders. Hartverwarmend en met heel veel humor geschreven. En leuk weetje: deze auteur is de partner van de auteur van boek 1 hierboven. Compleet andere stijl, maar ik kan me voorstellen dat ze een tof koppel zijn samen.

Helemaal terug gebeten door de boekenmicrobe, ben ik op dit eigenste ogenblik bezig in
Een klein leven van Hanya Yanagihara Daarover las en hoorde ik al zoveel goeds dat ik niet anders kan dan er nu ook in te duiken. 
En
Liefde van Karl Ove Knausgard
Twee dikkere kleppers, waar ik toch ietsje meer tijd voor zal nodig hebben, denk ik... Maar goed, ik zit op schema, dus ik heb de tijd voor wat extra bladzijden 😊

Andere toppertjes die ik al graag op vakantie gelezen heb, maar die misschien wat meer voor de hand liggen:
Haruki Murakami - De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren
Khaled Hosseini: De vliegeraar - En uit de bergen kwam de echo
Griet Op de Beeck: Vele hemels boven de zevende

En weet je wat het toffe is: bij al deze boeken weet ik nog exact tijdens welke vakantie ik ze gelezen heb. Bij het schrijven van de titels waan ik me dus instant voor onze tent in de Dordogne, of op het terras van een huisje in de Ardèche, of aan een Spaans zwembad, of thuis in de tuin, ... Heerlijk toch!

Andere tips kwam ik toevallig deze week ook hier tegen.
En laat gerust jouw aanraders voor een ontspannende leesvakantie hieronder achter. 
Alvast bedankt 😉 

8 opmerkingen:

 1. keitof, bedankt! Ik ben deze week al op een paar blogs tips tegen gekomen en aangezien ik echt keiveel goesting om te lezen heb (jeuj, ik verslond vroeger het ene na het andere boek, maar sinds de kindjes er zijn, is het zoooooveel minder en ik mis het echt!) wordt er hier duchtig gepind! Deze lijst dus ook :-) Die van Kleine Leven vond ik al heel veel terug dus die wil ik echt ook eens lezen! En Vele hemels boven de zevende heeft op mij een superdiepe indruk nagelaten, ik schreef daar zelfs een van mijn eerste blogposts over :-) Niet helemaal daarover, maar een beetje :-) Ik ben wel benieuwd naar die Liefde van Karl Over enz. Ik ben namelijk begonnen in "vader' van hem en het lukt me maar niet om erin te komen... Anyway, nog veel leesplezier daar!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan! En grappig, je ervaring met 'Vader': ben ik ook al paar keer in begonnen en telkens na 20 blz ofzo opzij gelegd om niet verder te geraken. 'Liefde' gaat (voorlopig) vlotter, maar 'Een klein leven' krijgt toch voorrang nu ☺ Veel leesplezier in elk geval!

   Verwijderen
 2. ik begin deze week aan de nieuwste van karin slaughter, eentje dat ik speciaal gespaard heb tot ik het kon uitlezen ipv af en toe eens een uurtje in het weekend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je doet me een nieuwe schrijver aan de hand, bedankt, die kende ik nog niet! En inderdaad, veel leuker als je echt de tijd hebt om door te lezen, hè. Hoewel ik bij bovenstaande boeken merkte dat een echt goed boek overal en altijd wel ergens tussendoor geraakt :-) Geniet van je leestijd!

   Verwijderen
 3. Vroeger zat ik altijd met m'n neus in de boeken. Sinds ik mama ben, nog amper. Goed om ideetjes op te doen voor een volgend bibliotheekbezoekje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier hetzelfde, heel weinig tijd om te lezen. Daarom extra tof om af en toe nog eens gebeten te worden door een boek hè. Ik wens je af en toe een gestolen leesmomentje ;-)

   Verwijderen
 4. Tips waarin ik me zeker kan vinden. Karl Ove Knausgard is een echte aanrader. Ook Khaled Hosseini en Griet Op De Beeck lees ik graag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knausgard ligt weer even opzij intussen. Maar jouw enthousiasme over hem blijft me motiveren om telkens opnieuw te proberen ;-)

   Verwijderen