dinsdag 15 november 2016

Skippy skirt met wat twijfels...

Het begon allemaal met een stoffenruil een tijdje geleden...

In ruil voor een miskoopje, nam ik een mooi, fris, speels tricotje mee naar huis. Het was echt een tof meisjes- of damesstofje, voor allerlei mogelijke projecten. Veelkleurig met een heel speciale bloementekening. Een stofje voor een eenvoudig patroon, het had eigenlijk niet veel nodig. Vond ik zelf... Tot ik thuis kwam... En Manlief het maar flets van kleur en wat saai vond ...

Wat weten die mannen nu van stof, hoor ik u al denken. Awel, ik dacht hetzelfde :-) Maar toch was er een beetje twijfel in mijn enthousiasme geslopen ...

Een tijdje later passeerde het spiksplinternieuwe (en gratis!) patroon van So Popo Sew: de Skippy skirt. Dat leek me een ideaal rokje voor onze springerige Grote Zus. Eenvoudige belijning, gemakkelijk aan en uit te doen, comfy en niet te vergeten: met zakken!!! Her kingdom voor een kledingstuk met zakken :-)

1 en 1 geeft 2, ah ja! Ik zou dat bloemig, speciaal stofje gebruiken voor de zak van de Skippy rok. Zo zou het lekker opvallen op een donkergroen sweatstofje... Zo gezegd, zo gedaan ...

De uitleg bij de Skippy is super duidelijk! Stap voor stap met overzichtelijke foto's. Top!
In plaats van boordstof gebruikte ik felgele elastische paspel voor de afwerking van de randen aan de zak. Omdat er een ietsiepietsie streepje geel tussen de bloemen zit, dat gerust wat mocht versterkt worden. En omdat paspel me in combinatie met dit stofje iets eleganter leek.
Behalve de zak naaide ik alles met mijn allereerste overlock :-) Ik kon dus ook ineens oefenen met het zomen met de overlock, volgens de handleiding van Emma en Mona. En dat ging best goed, al zeg ik het zelf :-) Jeej!
En ik dacht er voor een keer eens op tijd aan om een labeltje in te naaien. Jeej again!
En toen sloeg de twijfel opnieuw toe! Het kind weigerde het rokje aan te doen!!! Een reden kon ze er niet direct voor geven. Ik begon te vrezen dat Manlief uiteindelijk toch gelijk zou krijgen met zijn bedenkingen bij de stof...

Na lang aandringen, was de dochter toch bereid tot een ernstig gesprek van vrouw tot vrouw over rokjes. Bleek dat ze het vooral te koud vond voor een rokje, met daaronder blote benen. Oef! Glitterbroekkousen van de Hema losten het probleem voorlopig op...  Ze koos zelf de rest van haar outfit: een lichtblauwe glittertrui, gebreid door haar tanteke. Onder het kledingmotto van het moment "all that glitters" :-)
Niet simpel om die wiebelige beentjes scherp op foto te krijgen ... :-)

3 opmerkingen:

 1. Na alle twijfels is het toch een superleuk rokje geworden. En de outfit is perfect gestyled! Ik ben fan. Vrouwelijke samenwerking ten top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci!!! En Dochterlief zal zelf ook gaan glitteren van zo'n styling-complimenten denk ik :-)

   Verwijderen
 2. mannekes mannekes, wat sta ik vreselijk hard achter op je blog! ik dacht: ik ga eens piepen, want had op Facebook een paar dingen zien passeren, maar dat ik zoveel gemist had, had ik niet door! komt ervan als je de bloglovin feed niet meer zo goed kan bijhouden ;-) anyway, ik vind dat eigenlijk precies een keischoon stofje, zo precies een aquarel-schilderij! heel mooi eigenlijk! Die mannen kennen daar niks van!!! maar ik snap de twijfel wel hoor, als die mannen dan toch eens hun mening geven... ('t is ook nooit goed he ;-) ) Ik vind het alleszins een heel leuk rokje eigenlijk, en dat zakje is idd super! Ik had het patroontje gepind, maar voorlopig is er nog niks van in huis gekomen... Dit is alleszins weer een heel leuk voorbeeldje om me wat goesting te geven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen