maandag 24 april 2017

Let's sti(c)k together and Let's go (b)ananas

Na de Sew Challenge van Davina, lanceerde Marjolein van Flaflinko samen met Davina Let's sti(c)k together. Verschillende bloggers gaan aan het naaien aan de hand van drie dezelfde criteria.

Een eerste reeksje criteria voor deze uitdaging was de volgende:
         ↠ een stof die minstens een jaar in je bezit is,
         ↠ een ongebruikt patroon in je kast
         ↠ en zomer.
Van het stofje kocht ik iets meer dan een jaar geleden een halve meter, met het plan er een Gloriatop van te maken voor Dochterlief. Mijn overlockmachientje was toen juist geleverd en ik zou eens rap wat topjes maken. Gelukkig probeerde ik eerst een oefenstofje, want alles wat mis kon gaan, ging ook mis. (Tussen haakjes: dat lag volledig aan mezelf en haast en spoed en toestanden, het patroon is helemaal top 😉 en de samenwerking tussen mij en m'n overlock gaat ook stukken beter intussen) Maar dus ... Het mooie ananas-stofje belandde in de kast tot beter tijden. En voor ik het wist was de zomer weer voorbij, en was er geen nood meer aan topjes en/of ananas ...

Maar nu waren daar dus die criteria ... 'Zomer' deed me onmiddellijk terug naar de ananassen grijpen. Het Gloriapatroon van Griet lag niet letterlijk in mijn kast. Maar het was wel een ongebruikt patroon (het mislukte resultaat van mijn eerste ontmoeting met de overlock niet meegerekend). Alle criteria dus: check! En deze keer ging het naaien van de top van een leien dakje, hoera!
Het bleek echter niet zo evident om een bijpassend kledingstuk te vinden, op een jeans shortje na. Dus besloot ik er nog een rokje of shortje bij te maken. Omdat rokjes momenteel nog steeds een no-go zijn voor Dochterlief, werd het de Grasshopper tricot short uit Ottobre 3 van 2014. Zo was het 'ongebruikte patroon criterium' ineens gedubbelchecked 😊 Ik maakte een 104 met lengte 122 voor mijn bijna-zevenjarige spriet en liet, voor mijn gemak, de zakjes achterwege.
 Het bleek ideaal gerief om de toerist in uit te hangen aan de Costa del Sol tijdens de paasvakantie 😎
Ik zou er zowaar een beetje emotioneel van worden, als ik Dochterlief zo zie stralen en genieten ... Ze wordt echt al een heel madammeke 💗 ... en wat voelt ze zich top in haar ananastop!

Als je wil weten wat de andere deelnemers maakten aan de hand van dezelfde criteria, neem dan zeker ook eens een kijkje op hun blogs ...
Stof: Megan Blue Fabrics van bij De Stoffenstraat
Patroon: Gloriatop van Emma en Mona en Grasshopper short uit Ottobre 3/2014

20 opmerkingen:

 1. Zoals ik al zei in de mail, ik ben fan! Echt prachtig die combinatie top en short. Die criteria zijn meer dan goed ingevuld! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi ziet er prachtig zomers uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Nu maar hopen dat de zomer er terug doorkomt hier ... ☺

   Verwijderen
 3. Zalig! Doet mij al verlangen naar de zomer...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja ik zie het helemaal! Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tof gedaan. Dat kan zo de winkel in en het zou nog goed verkopen ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt heel zomers. Ik heb het stofje zelf ook gebruikt, maar voor een broekje, lang niet zo zomers, maar wel heel comfortabel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, leuk! Het stofje is inderdaad wel aan de donkere kant hè. Was eerst wat ongerust dat het daardoor niet echt zomers zou worden. Maar de gele randjes fleuren veel op, gelukkig...

   Verwijderen
 7. Oooh, ik ben ook grote fan van deze combinatie. Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. whaah zo een mooie set ... ik vind het echt wel zomers en jullie hebben al een poosje zomers weer op vakantie gehad blijkbaar.
  stokstaartjedoethezo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het was inderdaad een weekje lekker zon tanken ☺

   Verwijderen
 9. Reacties
  1. Hihi! We hebben geprobeerd wat zon in een zakje mee te nemen uit Spanje, maar ergens onderweg zijn we ze precies kwijt gespeeld ☺

   Verwijderen