zaterdag 21 november 2015

Sinterklaas


Hij komt, hij komt, ...
Maar wanneer? En hoe? En waarom zo?
De sinterklaasperiode is hier altijd een beetje héél spannend...

Om u een voorbeeld te geven. Twee jaar geleden hadden we een gezellig tv-middagje met het gezin in gedachten, om de aankomst van de goedheiligman in Antwerpen te zien. Onze, toen 3-jarige, Dochterlief en, toen bijna 2-jarige, Zoonlief waren zo bang van de Sint en zijn Pieten, dat ze de hele uitzending achter de zetel verstopt zaten in plaats van mee te kijken. Zoonlief liet zich duidelijk wat meeslepen door zijn zus. Maar Dochterlief was écht ongerust.

En dat lijkt intussen een jaarlijks terugkerend fenomeen te worden. Dochterlief zit vol vragen over het hoe en waarom. Vooral het 'feit' dat er 's nachts iemand 'zomaar' binnen kan komen, leek haar zorgen te baren en stress te geven. Soms vraag ik me wel af of we niet beter de 'waarheid' zouden vertellen. Maar anderzijds blijft het wel een leuke traditie ook. Misschien is het allemaal wel een beetje stress waard, nietwaar?

Gelukkig ontdekte ik net op tijd de Zsazsa-aftelkalender. Dank u vriendelijk, mme Zsazsa, want dankzij u kon er weer wat rust in dat kleine hoofdje van onze Dochterlief ontstaan. Het duidelijke overzicht gaf haar ook enig besef van tijd. "Oh, er is nog tijd zàt om een tekening en een verlanglijstje te maken". En "Ik kan deze nacht nog rustig slapen, zonder te moeten liggen luisteren of er niemand binnen komt".

Intussen ontdekten we toevallig ook nog een andere, vermoedelijk nog belangrijkere, oorzaak van alle stress bij Dochterlief. De opluchting op dat gezichtje toen de Sint op tv verkondigde dat er dit jaar geen stoute kindjes zijn! Goud waard!

Op die manier geraakten we van een eerder psychedelische Sint-periode (zie tekening boven :-)) uiteindelijk toch in een iets rustigere, meer overzichtelijke aanloop naar 6 december...Geen opmerkingen:

Een reactie posten