maandag 11 januari 2016

De allerleukste babykadootjes

Binnenkort loopt mijn zwangerschapsverlof ten einde. Tijd voor wat nostalgie en terugblikken, dus. Bij deze, een overzichtje van de allerleukste kadootjes :-)

Zowel voor de geboorte van Dochterlief, als bij de geboorte van Zoonlief, hadden we een geboortelijst met zelfgekozen kadootjes. Tijdens de zwangerschap van Babylief hebben we lang getwijfeld over mogelijke alternatieven. We hadden immers het gevoel alle 'noodzakelijkheden' al in huis te hebben en vonden het daarom redelijk zinloos om maar weer opnieuw een geboortelijst te leggen. Uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt voor een 'geboortelijst' bij Memisa. Memisa ijvert voor kwalitatieve basisgezondheidszorg in het Zuiden.
De samenwerking verliep heel vlotjes. Elke twee weken kregen we via mail een update van de schenkingen op naam van Babylief, en uiteindelijk kregen we ook een overzicht van wat die schenkingen concreet kunnen betekenen voor moeders en baby's in het zuiden. Met alle miserie in de wereld, die dagelijks in het nieuws passeert, geeft het een fijn gevoel toch een heel klein druppeltje op een hete plaat te kunnen bijdragen. En stiekem zwelt mijn hart van trots wanneer ik in een mail van Memisa lees dat 'uw dochter op deze jonge leeftijd al een echte heldin voor het zuiden is' :-). 
Voor wie nog inspiratie zoekt voor alternatieve geboortelijsten: hier vind je ongetwijfeld wel een ideetje!

Daarnaast kwamen er natuurlijk nog heel wat vrienden en familieleden op babybezoek met een tof kadootje. Om u te inspireren voor eventueel komende babyborrels, voor uw eigen verlanglijstje, of gewoon om u wat jaloers te maken, som ik de allerleukste kadootjes hier even op (in willekeurige volgorde).

De Ouderapp Dwarsligger is een grappig, klein boekje dat gemakkelijk in je handtas (of zelfs in een jaszak) past, zodat je het overal bij de hand kan hebben. Er staan verhaaltjes in om voor te lezen, tips tegen verveling, manieren om over bepaalde thema's met je kind te praten, ideeën voor verjaardagsfeestjes, inspiratie voor ontspannen ouderschap, ... Leuk om op een verloren moment door te bladeren.

De Milestone zwangerschaps- en babykaartjes kende ik al. Plezante kaartjes om alle mijlpalen in de ontwikkeling van je baby te markeren. De Mini Cards zijn voor mij een nieuwe ontdekking. Mooi vormgegeven kaartjes, waarop je grappige uitspraken van je kids kan noteren. Het mag duidelijk zijn dat elk kind wel zo z'n talent heeft voor hilarische uitspraken, zie bijvoorbeeld hier en ook hier. Eén van de toppers hier in huis de afgelopen weken was "Waar staat dat kruispunt van Jezus eigenlijk?" (dat krijgt ge ervan als ge de kinders naar een katholieke school laat gaan ;-)).

Ook een echte aanrader zijn verwennerijtjes voor de mama. Zodat je je als kersverse mama toch weer even bewust wordt van het feit dat je meer bent dan enkel mama en dat er ook goed voor jou gezorgd mag/moet worden. Een zorgzame vriendin stuurde me bijvoorbeeld eens met de post mascara. In tijden dat Zoonlief maar niet begreep waarvoor de nacht diende. Om de vermoeidheid te camoufleren. Wat een heerlijke opkikker was dat!
Over verrassingen met de post gesproken. Ook postpakketjes in het algemeen zijn zo'n fijn kado! Een kaartje met babysokjes in verstopt, een voorleesboekje verzonden met de kado-inpak-service van bol.com, een kleedje in een echt postpakket. Heerlijk om zo'n verrassingen in de brievenbus te vinden!

Nog een topper... Een Goodnight nachtlampje om zoetjes mee naar dromenland te varen. Het lijkt enorm op een papieren gevouwen bootje. En rarara, dat is het ook! Handgemaakt en uit papier vervaardigd, in Spanje. Zoals op de website wordt beloofd, geeft het bootje inderdaad een aangenaam zacht licht dat een heel gezellige en sfeervolle indruk geeft. 

En tenslotte, een boek dat ik stiekem ook heel erg plezant vind voor mezelf :-) "Het grote boek van vergeten prinsessen" is een echt meisjeskado. Prachtige illustraties en verhalen over prinsessen, hoe ze te herkennen, hoe ze te behandelen. Om heerlijk te fantaseren en vooral héél hard te lachen :-)

Voilà, dat zijn zo mijn toppers tot nu toe. Dank je wel aan alle lieve, gulle gevers, natuurlijk!

En jullie? Hebben jullie zo'n favoriete babykado's? Om te geven of om te krijgen? Benieuwd naar andere tips en ideetjes. Voor wanneer ik zelf nog eens ergens op babybezoek mag ;-)

4 opmerkingen:

 1. Oh! wat een leuke opsomming!! fijne cadeautjes!! En ik ben heel blij dat ik uw fijne vriendin mag zijn <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-× (kus, dus, maar die smileys werken hier niet zoals ik wil)

   Verwijderen
 2. oooh, dat is leuk allemaal! en die geboortelijst bij Memisa is idd echt wel heel mooi! Knap van jullie, en jullie dochter!! die andere kadootjes zijn ook allemaal keileuk, ik ga proberen dat te pinnen :-) Hier kan ik niet zo direct 1 topper (of enkele) opsommen... zoveel leuks gekregen!!

  BeantwoordenVerwijderen